Energieleverancier kiezen

Energie leverancier kiezen & contract afsluiten

Wanneer u gaat wonen in Brabant, komt er van alles op u af. Hypotheek, huur, verzekeringen, inrichting, contracten en ga zo maar door. Ook een energiecontract is erg belangrijk. In ieder huishouden is stroom en gas nodig en dus ook een energieleverancier. Wanneer u overweegd over te stappen van energieleverancier, kunt u verschillende soorten contracten met elkaar vergelijken. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een contract met vaste of variabele tarieven en contracten voor bepaalde of onbepaalde tijd.

Vast of variabel contract?

Tarieven die gedurende de looptijd van het contract vast blijven staan, worden vaste tarieven genoemd. U kunt echter ook kiezen voor tarieven die eens in de zoveel tijd (meestal is dat 2 keer per jaar) veranderen. Dit wordt een variabel contract genoemd. Beide contracten hebben zo hun voor- en nadelen. Zo kunnen de prijzen in de energiemarkt omlaag of juist omhoog gaan. Over het algemeen zijn daarom vaste contracten het meest voordelig.

Energiecontract voor bepaalde of onbepaalde tijd

Een energiecontract voor bepaalde tijd wordt ook wel een vast contract genoemd en duurt voor een periode die van tevoren wordt aangegeven. Wilt u het contract opzeggen voor het einde van die periode? Dan moet u een opzegvergoeding aan de energieleverancier betalen. Vaak is het voordeel van contracten met bepaalde tijd dat u korting krijgt wanneer u deze afsluit.

Een energiecontract voor onbepaalde tijd wordt ook wel een variabel contract genoemd en is een doorlopend contract voor een onbepaalde tijd. Met een variabel contract kunt u ieder jaar weer overstappen op een nieuw contract (indien u dat wilt) en zo profiteren van korting.

Vergelijk voor de beste prijs

Wanneer u een energiecontract wilt afsluiten, is het slim om prijzen van energieaanbieders online te vergelijken. Iedere energieaanbieder verschilt vaak in prijs, het soort contract en de algemene voorwaarden. Begin meteen met vergelijken en kom erachter welke aanbieder het beste bij u past!

Terug naar overzicht