Festivals

De leukste festivals

Brabant is de provincie met de hoogste festivaldichtheid van heel Nederland! Dat betekent dat u hier het hele jaar door kunt genieten van de meest verrassende en leukste festivals. Van dance tot metal: het komt allemaal voorbij op de festivalkalender van Brabant. Hieronder vindt u de festival-highlights van Brabant.

WiSH OUTDOOR – Lieshout

WiSH OUTDOOR is één van de bekendste festivals in Nederland en wordt ook in Mexico en Italië georganiseerd. Het festival kenmerkt zich door de decoraties en wordt hierdoor ook wel het best gedecoreerde festival van Nederland genoemd. WiSH OUTDOOR is een festival met ruim 9 verschillende area's, een podium van 30 meter hoog en 100 meter breed en ruim 150 artiesten.

WiSH OUTDOOR wil de bezoeker het festival laten ervaren als een wonderland waarbij de grenzen van de realiteit worden opgezocht en verlengd. Hiermee willen zij u laten zien dat er heel veel dingen mogelijk zijn, zolang u er zelf maar in gelooft.

Er wordt ontzettend veel werk gestopt in het ontwikkelen van de decoraties en de podiums zodat er ieder jaar weer een onvergetelijk feest kan worden gevierd. Daarnaast streeft WiSH OUTDOOR ernaar om de wachttijden op het festival te beperken tot een minimum zodat iedereen optimaal plezier kan hebben voor een betaalbare prijs.

Festival Mundial – Tilburg

Al sinds 1987 wordt Festival Mundial jaarlijks gevierd in Tilburg. Met de focus op wereldmuziek weet het festival al heel wat jaren het beste van twee werelden te combineren. U komt er niet-Westerse muziek, vaderlandse acts en muziek van over de hele wereld tegen. Zowel jong en oud kunnen hier samen genieten van de muziek waar de positieve Mundial-vibe overheerst op het hele festivalterrein.

Extrema Outdoor – Wanroij

Al sinds 1996 wordt het muziekfestival Extrema Outdoor gevierd in Brabant. Vanaf juli 2017 is het festival een driedaags festival dat zich richt op techno- en electrohousemuziek en wordt gevierd op het vakantiepark De Bergen. Vele wereldberoemde dj's zoals Swedish House Mafia, Axwell en David Guetta traden de afgelopen jaren op.

Theaterfestival Boulevard – 's-Hertogenbosch

Theaterfestival Boulevard is hét internationale stads- en zomertheaterfestival van Brabant dat jaarlijks in de tweede week van augustus 11 dagen lang wordt gevierd. Tijdens dit festival verandert Den Bosch in een bruisend decor met verschillende concerten en voorstellingen in en om de stad. Het festival brengt makers, het bedrijfsleven, overheden, gezelschappen en een zeer divers publiek samen.

Wellicht ook interessant: Een kerstmarkt voor bedrijven.

Terug naar overzicht