Interieur & verlichting

Lampen voor uw interieur & verlichting kopen

Verlichting bepaalt voor een groot deel de sfeer in uw interieur. Het is namelijk één van de sfeermakers in uw huis: geen enkel interieur kan zonder de juiste lampen. Door het spelen met licht kunt u de juiste sfeer creëren. Om een ruimte goed te kunnen verlichten, zijn er een aantal verschillende lampen nodig. Hieronder leest u hoe u dit het beste kunt doen.

Basisverlichting

Basisverlichting is het algemene licht in een ruimte, zoals plafondverlichting en spotjes. Deze verlichting zorgt ervoor dat de ruimte helemaal wordt verlicht wanneer het donker is.

Sfeerverlichting

Sfeerverlichting zorgt – zoals de naam al zegt – voor sfeer, gezelligheid en warmte in een ruimte. U kunt hierbij denken aan een schemerlamp of tafellamp. Sfeerlampen zorgen daarnaast niet alleen voor sfeer, maar verzachten ook het contrast tussen licht en donker waardoor uw ogen minder vermoeid zullen raken. Een handige tip is om te werken met dimmers zodat u altijd het licht zelf naar wens kunt aanpassen.

Functionele verlichting

Functionele verlichting (ook wel direct licht genoemd) is de verlichting die nodig is om goed te kunnen lezen of zien. De verlichting richt dan ook precies op de plek waar het nodig is. U kunt hierbij denken aan een leeslamp in een zithoek, een spotje boven het keukenblok of een lamp boven de eettafel.

Hanglampen

Hanglampen zijn tegenwoordig erg populair in ieder interieur. Ze zorgen niet alleen voor veel sfeer in huis, maar zijn ook erg functioneel. Hanglampen werpen namelijk een hoeveelheid geconcentreerd licht op een specifieke plek.

">Op zoek naar echte sfeermakers voor in uw huis? Klik dan hier. >>

Terug naar overzicht